MERSİN / TARSUS - Dr.Lütfi Kolukırıkoğlu İlkokulu

Ara

Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında 4/D sınıfı öğrencileri Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim Sanat Merkezini ziyaret etti.

Kas

Okulumuz "Kültürün izinde  Mersin" projesi ile ilgili toplantıyı yaparak yıl boyu yapılacak çalışmaları planlamış, projenin logosu hazırlanmıştır.

Kas

Ekm

Okulumuzda Afet Farkındalık Eğitimi Kapsamında Deprem Tatbikatı Yapıldı.

Ekm

Okulumuz 2-E sınıfı öğretmeni Gökşen KAYA ve 3-E sınıfı öğretmeni Ayşe SOYAL  başkanlığında Tarsus Gençlik Kampına öğrencileriyle birlikte yaptıkları gezi .Kamp Eğitmenlerinin başkanlığında keyifli vakit geçirmişlerdir.

Eyl

Okulumuzda çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz Milli Birlik günü anma programı yapıldı.

Ara

AKRAN ZORBALIĞI:  Zorbalık, bir veya birden çok öğrencinin, kendilerinden daha güçsüz öğrencileri, kasıtlı ve sürekli olarak rahatsız etmesiyle sonuçlanan ve kurbanın kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türüdür.

Okulumuzda ilçemiz okullarıyla eş zamanlı olarak Akran Zorbalığı eğitimleri ve etkinlikleri öğretmenlerimizce verilmiştir.Ilerleyen günlerde de bu eğitimlere devam edilecektir.

Okulda Diyabet Programı

Aileler İçin

Tüm tip 1 diyabetli çocukların ebeveynleri, çocuklarının okulda güvende olmasını, diyabet tedavisi için gerekenlerin yapılmasını, yaşıtları gibi tüm okul aktivitelerine katılmasını, hiçbir şekilde ayrımcılığa maruz kalmamasını, desteklenmesini ve okulun tadını çıkarmasını ister. Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu, ebeveynlere tip 1 diyabetin okulda nasıl iyi yönetileceği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Haz

3-C sınıfı öğrencisi Mert Osman Ambaroglu bilek güreşinde öğretmenini de yendi.Maaşaallah diyoruz.

May

1-B Sınıfı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ' nı resim çalışması yaparak kutladı.

May

2-D sınıfı öğrencisi Belinay Fındıklı'nın  Anneler Günü kutlaması.

Nis

1-D sınıfı kesirler konusunu evlerinde yaptıkları çiçek resimleri ile öğreniyor.

Nis

3/B sınıfı olarak evsel atıklarlarla toprağı zenginleştirerek kızılçam tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Filizlenmesini heyecanla bekliyoruz.

Nis

1-A sınıfı öğrencileri evlerinden getirdikleri meyveleri kullanarak matematik dersşinde yarım ve tüm kavramlarını öğreniyor. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.