MERSİN / TARSUS - Dr.Lütfi Kolukırıkoğlu İlkokulu

Dr.Lütfi Kolukırıkoğlu İlkokulu

Gaziler Mahallesi 1841 Sokak No 1 33420 Tarsus / MERSİN
Vizyon
Milletimizin değerlerinden ve hedeflerinden yola çıkarak öğretmenlerin rehberliği ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla bilim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak bilimde, sanatta, edebiyatta ortaya koyduğu proje ve çalışmalarla ülkemizi daha ileriye taşıma misyonunu sürekli canlı tutan bir okul olmak.
Misyon
Bütün paydaşlarımızla iş birliği ve yardımlaşma içinde geleceğe dönük bir eğitim-öğretim ortamı hazırlamak. Tüm çalışanların fedakarlıkları ile eğitim atağına topyekun destek sağlamak ve bunu yaparken de motivasyonu en üst düzeyde tutmak. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, çağın gereksinimlerine göre donatılmış bireyler olarak hayata hazırlamak.
Başarılar
2010 Yılında Uluslararası TİMSS (Matematik-Fen Gelişimleri) Yarışmasında Türkiyeyi temsil eden 276 okuldan biri olmuştur.
07:10-12:10 / 12:20-17:10
Şehir içi Ergenekon Mahallesi otobüsleri okulumuzun önünden geçmektedir.
3 adet öğrenci servisi vardır.
Yerleşim Yeri
Gaziler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Okulumuz şehir merkezinin kuzeybatı kısmındadır. Otoban gişelerine yakın konumdadır.
İl Merkezine 27 Km. Uzaklıktadır. İlçe Merkezinde yer almaktadır.
Proje Çalışmaları
Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul, Okulum Temiz Okul ve Sıfır Atık Sertifikalarına sahiptir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016 Yılında "Öğretme Sanatı" adlı Erasmus+ Projesi kapsamında 7 öğretmenimiz İtalya´ya gitmiştir.